Pim van Heertum

Draai uw telefoon om de website te bekijken

Schokdempers

Schokdempers

Iedere auto is voorzien van schokdempers. Toch weten maar weinig automobilisten dat deze onderdelen meer voor hen betekenen dan alleen comfort. Schokdempers zorgen dat banden onder alle omstandigheden contact houden met het wegdek. Dit garandeert u veiligheid.

Versleten schokdempers beïnvloeden de remweg en de wegligging van de auto. Doordat versleten schokdempers uw velgen niet langer op de grond houden, wordt de auto gevoeliger voor zijwind. Daarnaast worden oneffenheden in het wegdek niet langer opgevangen. Dit veroorzaakt schokken en trillingen in de auto, u verliest ondersteuning in de bochten en dat kan de oorzaak zijn van wagenziekte. Met versleten schokdempers gaat het comfort van u en uw passagiers sterk achteruit en het heeft een negatieve invloed op de conditie van andere auto-onderdelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onregelmatige slijtage van de banden.

Laat uw schokdempers controleren wanneer; de vering van uw auto erg stug of juist veel te licht voelt, Vertrouwt u uw schokdempers niet, dan inspecteren wij ze graag voor u.